Proje’nin koordinatörlüğünü TASAM ( Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ) üstlenmektedir.

STK tüzel kişiliği ile tarafsız ve bağımsız bir “düşünce kuruluşu” olarak on yıl önce kurulan TASAM, kıta bazında AfrikaAsyaAvrupaLatin Amerika – Karayipler ve Kuzey Amerika, “bölge bazında BalkanlarOrta DoğuKaradeniz – Kafkas ve Akdeniz alanlarına odaklanırken kimlik bazında” ise Türk Dünyası ve İslamDünyası alanlarında çalışmalar gerçekleştirmektedir. 100 ülkeye varan etkinliği ile TASAM çalışmalarına; ana yönetim, enstitüler ve projelerin bilim, akil kişiler ve diğer çalışma kurullarında yüzlerce saygınduayen isim ciddi katkılar sunmaktadır.

TASAM bugüne dek; Kalkınma ve İşbirliği Enstitüsü, Afrika Enstitüsüİslam Ülkeleri EnstitüsüSiyasal İletişim Enstitüsü, Kamu Diplomasisi EnstitüsüÇevre ve Şehir EnstitüsüMillî Savunma ve Güvenlik EnstitüsüEnerji, Su ve Gıda Enstitüsü ve Türkiye Turizm Enstitüsü gibi kurumları ülkemize kazandırmıştır. Ayrıca; Dünya Türk Forumu, Dünya İslam Forumu, Balkan İletişim Ağı Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kalkınma ve İşbirliği Platformu Türkiye Nükleer Teknoloji Platformu gibi ağları kurucu ve koordinatör olarak işletmektedir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 ve Türkiye 2053 Projeleri kapsamında “Sosyal Politikalar ve Sivil Toplum” ile diğer Stratejik Lokomotif Sektörler ve “İnsani Diplomasi”, “Hizmet Diplomasisi” gibi ilgili temalarda Sektörel Diplomasi İnşası çalışmalarını, Stratejik Vizyon Geliştirme ile Türkiye Yönetim ve Deneyim Programlarını yüksek katılım ve geri dönüşlerle sürdürmektedir.